NOS NieuwsAangepast

Merde! Hollande heeft oogje op Deense bril

Het werd tijd. De Franse President Hollande heeft een nieuwe bril. En wat voor één. Een hip, donker montuur dat de president met het wat stoffige imago een nét wat frissere uitstraling geeft. Je zou denken dat de Fransen wel enthousiast zijn over hun nieuwe, hippe president. Maar niets is wat het lijkt.

De bril is namelijk van Deense makelij, en dat kunnen de Fransen niet waarderen, zo meldt de krant Le Point. Een brillenfabrikant uit het westen van Frankrijk stuurde als reactie een protestbrief naar de Franse president:

"U bent een rolmodel voor alle Fransen. Uw keuze maakt de indruk dat geen enkel Frans bedrijf aan uw eisen kan voldoen. Daarom sturen wij u een van ónze modellen, die past bij uw nieuwe stijl, maar die toch honderd procent Frans is. Door het dragen van een Franse bril kunt u in het buitenland de 'brillenambassadeur' van Frankrijk worden, en kunt u ook zelf genieten van de goed kwaliteit van onze brillen."Brillenfabrikant Roussilhe

President Hollande met oude bril | AFP

President Hollande met nieuwe bril | AFP

Made in France

De keuze voor het Deense montuur was ook niet de meest verstandige omdat Hollande in 2012 zijn minister van Economische Zaken aanstelde als de 'Made in France'-ambassadeur. Zijn doel: zorgen dat Fransen vooral Fránse spullen kopen.

De Franse regering neemt de zaak uiterst serieus en reageert met de mededeling dat Hollande wel een Franse zonnebril heeft, en dat de glazen in de Deense bril ook in Frankrijk zijn gemaakt.

Hollandes loyaliteit aan Franse producten is al eerder punt van discussie geweest, zo meldt de Volkskrant. Vorig jaar werd Hollande al scooterend betrapt bij een amoreuze escapade. Een Peugeot-dealer uit Parijs schreef toen: "Met zeer grote vreugde vernemen wij dat de president voor zijn persoonlijk vervoer een driewielige scooter gebruikt. Die vreugde wordt echter licht verstoord door het feit dat de presidentiële scooter van een buitenlands merk is".

Door: Bonne

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl