NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 11 juli

Een waterig zonnetje en natte straten

Het midden en het zuiden van Nederland hadden gisteravond opnieuw last van de zware regenval. Straten liepen onder en huizen raakten beschadigd. In Limburg viel bij Heerlen een hoeveelheid neerslag die maar eens in 850 jaar voortkomt.

Roermond-Hoogvonderen zonet om 20 uur: gevolg van stortbui ruim 30 mm regen Foto: A.J. Beulen #L1 pic.twitter.com/TzlA17b0gO L1 Weer (@L1weer) 10 juli 2014

Bedenk een naam voor een planeet

Buiten ons zonnestelsel ontdekte de Internationale Astronomische Unie (IAU) tot nu toe met zekerheid 305 sterren en planeten. Die krijgen nu allemaal nog een soort code, zoals Gliese 581 c bijvoorbeeld. Maar de IAU wil nu dat astronomieclubs en nonprofitorganisaties leuke, herkenbare namen gaan bedenken voor die exoplaneten. Dat kan hier. Het publiek mag vervolgens kiezen welke namen worden gekozen.

Obama wil bemiddelen tussen Israël en Hamas

De Amerikaanse president vindt dat de twee partijen de draad weer moeten oppakken bij de wapenstilstand die in 2012 is gesloten. Het geweld tussen Israël en Hamas is opgelaaid na de moord op drie Israëlische lifters en een Palestijnse jongen. Beide partijen vallen elkaar aan door de lucht. In Gaza zijn daardoor volgens artsen 85 doden gevallen.

15 jaar voor spionerende Amerikaan

Een Amerikaanse zakenman moet 15 jaar de cel in omdat hij bedrijfsgeheimen van doorspeelde naar een Chinees staatsbedrijf. De VS ziet bedrijfsspionage als een grote bedreiging voor de economie.

Hoe gaan we de troostfinale in? En juichen we zondag voor Duitsland? Plus een spraakmakende heroïnemoord in de VS. In onze uitzending van gisteren:

Dit weekend North Sea Jazz in Rotterdam

Vandaag begint North Sea Jazz in Rotterdam. Op het festival treden onder anderen Stevie Wonder, Pharrell, Robin Thicke en Joss Stone op. North Sea Jazz duurt tot en met zondag en is uitverkocht. De komende drie dagen zendt Nederland 3 korte registraties uit.

We zijn dan wel uitgeschakeld, het NOS-team blijft nog even in Brazilië, check hun belevenissen op onze Tumblr.

De ergste buien zijn verdwenen. Het kan nog wel even grijs blijven, maar de zon breekt ook door. Het wordt 23 tot 27 graden, maar later in de middag ontstaan er opnieuw regen en onweersbuien.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl