NOS NieuwsAangepast

The Interview naar bios, Kim Jong-un naar VN

Kim Jong-un is boos. Boos op de Canadese acteur en regisseur Seth Rogen. Noord-Korea kan niet lachen om de Amerikaanse comedy The Interview. In die film wordt een moordaanslag gepleegd op de Noord-Koreaanse leider. Als de film niet verboden zou worden, nam het land "meedogenloze maatregelen", dreigde het vorige maand. En nu van een verbod nog geen sprake is, klopt Kim aan bij de Verenigde Naties.

Dave Skylark (James Franco) is een succesvolle talkshowhost met zijn eigen late talkshow 'Skylark Tonight'. Echter, het brein achter dit succes van Dave is de producer en tevens zijn beste vriend Aaron (Seth Rogen). Aaron, die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, weet voor Dave een interview te strikken met de mysterieuze en meedogenloze dictator van nucleair bewapend Noord-Korea: Kim Jong-Un. Wanneer de twee zich voorbereiden op het vertrek naar Noord-Korea, worden ze benaderd door de CIA met een plan om de dictator te vermoorden. Dave en Aaron accepteren de opdracht van de CIA, maar blijken nou niet bepaald moordmachines te zijn die de gevaarlijkste man op aarde kunnen ombrengen.Moviemeter

Terreur

The Guardian schrijft dat Noord-Korea heeft geklaagd over de film, omdat die terrorisme zou verheerlijken. "Als de productie en verspreiding van een film over het vermoorden van een staatshoofd wordt toegestaan, is dat uitlokken van terreur en een oorlogsdaad", zegt de VN-ambassadeur van Noord-Korea. "De VS zou meteen actie moeten ondernemen tegen de film."

In juni dreigde Noord-Korea via staatspersbureau KCNA al dat het actie zou ondernemen. Toen zei een woordvoerder al dat de film laat zien hoe wanhopig het gesteld is met de Amerikaanse overheid en maatschappij. "Deze film over het vermoorden van een buitenlandse leider, is tekenend voor wat de VS heeft gedaan in Afghanistan, Irak, Syrië en Oekraïne."

Oktober

Of de protesten van Kim Jong-un zin hebben, is nog afwachten. Maar waarschijnlijk is The Interview er door alle protesten wel blij mee.

.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl