NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 10 juli

Oranje uitgeschakeld door Argentijnse strafschoppen Geen finale voor Oranje. Na een matig potje van 120 minuten won Argentinië de strafschoppenreeks: 4-2. Bij de eerste pingel van Nederland was 't al raak, of eigenlijk: mis. Ron Vlaar schoot tegen de handen van oud-AZ-keeper Romero. En ook Wesley Sneijder miste. Argentinië schoot alles raak, dus spelen zij zondag tegen Duitsland. Nederland speelt de troostfinale tegen gastland Brazilië.

Beschietingen Gaza houden aan Israël heeft vannacht weer doelen aangevallen in de Gaza-strook. Bij een van die aanvallen kwamen zes mensen om het leven. De teller van aangevallen doelen staat nu op 550, zegt een woordvoerder van het leger. Het ging volgens hem om bijvoorbeeld raketinstallaties van Hamas en huizen van Hamas-leiders. Hamas bestookt Israël ook met raketten, maar de meesten worden uit de lucht gehaald door luchtafweergeschut Iron Dome.

6 doden bij schietpartij in Houston Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Houston zijn zes mensen om het leven gekomen. Een vader doodde vier van zijn kinderen die tussen de 4 en 13 jaar oud waren. Ook schoot hij twee volwassenen die bij de kinderen waren dood. Een meisje van 15 is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het nu met haar gaat, maar ze kon de politie details geven over de schietpartij. Daarna kon de politie de man klemrijden en na urenlange onderhandelingen gaf hij zich over.

Hoe neem je de perfecte penalty - Israël en z'n Iron Dome - Leids Zweethokje gerestaureerd

Nieuwe regels voor vrijwilligerswerk Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid presenteert vandaag nieuwe regels voor vrijwilligerswerk door mensen met een WW-uitkering. Nu is het zo dat iemand die een uitkering heeft, vrijwilligerswerk mag doen als dat betaald werk maar niet verdringt. Maar in de praktijk bleek dat wel eens lastig.

We zijn dan wel uitgeschakeld, het NOS-team blijft nog even in Brazilië, check hun belevenissen op onze Tumblr.

Op sommige plekken is het mistig. Verder is er geregeld zon vandaag, al kan er later vandaag wel een regen- of onweersbui vallen. En het wordt vochtig warm: 25 tot 30 graden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl