NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 9 juli

"Brazilianen uitstekende verliezers" Brazilië huilt. Na de wedstrijd hield de politie in het WK-land rekening met rellen. Daar was uiteindelijk niet veel van te merken, maar de teleurstelling was er niet minder om. In Belo Horizonte, waar de wedstrijd werd gespeeld, waren supporters zo teleurgesteld dat ze hun eigen shirts en vlaggen in brand staken. Het Braziliaanse elftal heeft inmiddels z'n excuses aangeboden voor de grote nederlaag tegen Duitsland. Thuisland Brazilië verloor de halve finale van het WK gisteravond met 7-1.

"Zeker 23 doden bij offensief Israël" Het regende gisteravond opnieuw raketten in Israël - en ook waren er weer Israëlische luchtaanvallen in de Gazastrook. Hamas vuurde projectielen af op Tel Aviv, Jeruzalem en Haifa. Zo diep in Israël waren de raketten sinds het begin van de aanvallen nog niet doorgedrongen. Het Israëlische raketschild wist ze bijna allemaal te onderscheppen. Volgens de Palestijnse autoriteiten zijn sinds maandag zeker 23 mensen omgekomen door de bombardementen.

Noord-Korea vuurt weer raketten af Noord-Korea heeft weer van zich laten horen: er zijn twee testraketten afgevuurd die zijn terechtgekomen in het water. Volgens een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse leger waren het scudraketten. De Noord-Koreanen zijn al langer bezig met het afvuren van korteafstandsraketten. Dat zou onder meer gebeuren uit protest tegen militaire oefeningen die Zuid-Korea en de Verenigde Staten houden in het gebied.

We nemen afscheid van het treinkaartje, controleren voetbalpraat en peilen de stemming bij onze tegenstanders morgen:

Bye bye treinkaartje Vanaf vandaag moet iedereen dus in- en uitchecken bij de NS. Maar werkt dat nou inmiddels een beetje lekker, die ov-chipkaart? We checkten het even.

Nederland - Argentinië Vandaag is de dag: #NedArg om 22.00 uur vanuit São Paulo. En dat wordt misschien wel een latertje: "De kans is groter dat het later wordt dan afgelopen zaterdag, want ik schat Argentinië hoger in dan Costa Rica", zei bondscoach Louis van Gaal gister op een persconferentie. Wat 'ie ook zei: laat vooral je kinderen meekijken, "want ze slapen toch niet".

Op naar morgenvanavond! Ons team in Brazilië heeft er zin in, check hun belevenissen op onze Tumblr.

Van Gaal: 'Ik adviseer ouders ten strengste hun kinderen naar de wedstrijd te laten kijken.' #Jeugdjournaal pic.twitter.com/O2BozseLih Tako Rietveld (@TakoNOS) 8 juli 2014

In het noorden is het prima, daar wordt het 23 graden en valt er af en toe een bui, in het zuiden is er veel regen en wordt het maar 15 tot 18 graden. Het waait flink. De komende dagen staat er minder wind en zien we de zon vaker.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl