NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 8 juli

Opnieuw onrustige nacht in Israël en Gaza Aanvallen over en weer in Israël en de Gazastrook. De Palestijnse terreurbeweging Hamas schoot vannacht vanuit Gaza een flink aantal raketten af. Ze kwamen op meerdere plaatsen in Israël terecht. Het Israëlische leger richtte daarna raketten op huizen van Hamasstrijders. Negen mensen zouden door bomscherven gewond zijn geraakt.

Vertrekregeling Moerdijk rond De gemeenteraad van Moerdijk is akkoord gegaan met een vertrekregeling voor mensen die weg willen. Zij krijgen maximaal 95 procent van de waarde van hun woning terug, als ze het niet binnen 6 maanden weten te verkopen. Veel mensen willen weg, ze vinden het te gevaarlijk in Moerdijk.

Megaroof bij Samsung in Brazilië In Brazilië hebben zo'n twintig gewapende overvallers een fabriek van Samsung overvallen. Ze gijzelden het personeel en namen voor miljoenen aan computers en smartphones mee. De daders kwamen de fabriek in Campinas, ten noorden van São Paulo, binnen door acht medewerkers te overvallen die op het punt stonden om aan hun nachtdienst te beginnen. Samsung zegt dat er voor in elk geval 4,6 miljoen euro aan spullen is meegenomen.

Verplicht mobieltje aanzetten voor vlucht naar VS, hoe dit bankje Amsterdam nog beroemder maakt en 3D naar opgefokte stieren kijken:

Extra vlucht naar Brazilië Vanochtend vertrekt een peperdure vlucht naar Brazilië. Zo'n 300 Oranjesupporters hebben er op de valreep een paar duizend euro voor over om morgen bij de wedstrijd Nederland-Argentinië te zijn.

Op naar morgenvanavond! Ons team in Brazilië heeft er zin in, check hun belevenissen op onze Tumblr.

Bewolkt en regen. Het wordt 18 tot 20 graden. Ook morgen is het wisselvallig en fris, en dan waait het ook hard. Vanaf donderdag meer zon, nog een enkele bui en temperaturen tussen de 20 en 25 graden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl