NOS NieuwsAangepast

Haai aan vishaak bijt terug

Een zwemmer in Californië is door een haai gebeten, maar kan het nog navertellen. Hij zwom zaterdagochtend met een groep lange-afstandszwemmers langs Manhattan Beach - waar net op dat moment een witte haai al een half uur aan een haakje van een visser spartelde. "Hij deed de hele tijd z'n bek open en dicht om zichzelf te bevrijden", zei een getuige.

Mensen aan de kant zagen de haai en probeerden de zwemmer te waarschuwen:

Steven Robles werd in z'n rechterzij gebeten. Een surfer bracht hem aan de kant op zijn surfplank. Daar werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan het herstellen is. De haai is waarschijnlijk terug de zee in gezwommen.

"Ik dacht dat ik eraan was", zei Robles tegen een Amerikaanse zender. "Het ging allemaal zo snel, ik probeerde hem tegen z'n neus weg te duwen."

Photo via @KTLA viewer of shark attack victim being treated at Manhattan Beach. Swimmer in stable condition. pic.twitter.com/LWI3dlybXG Tara Wallis (@tarawallis) 5 juli 2014

Visser

De visser had de haai al meer dan een half uur aan de haak. "Tegen de tijd dat ik doorhad dat het om een witte haai ging, kwam de groep zwemmers voorbij", zei de visser. Als je een haai aan de lijn hebt, moet je meteen de lijn doorsnijden, zo zijn de regels.

Volgens een strandwacht zwemmen haaien wel vaker zo dichtbij de kust, maar was deze situatie uitzonderlijk omdat de haai in paniek was.

Uit voorzorg mag er bij het strand tot dinsdag niet gevist worden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl