NOS NieuwsAangepast

Pech voor Susie Wolff: F1-auto na vier rondjes aan de kant

Dit weekend is de Grand Prix van Groot-Brittannië. Daar is vandaag iets bijzonders aan: aan één van de trainingen doet een vrouw mee.

Het gaat om de 31-jarige Susie Wolff uit Schotland. Ze racet al vanaf haar 8ste en ze is de eerste vrouw in 22 jaar die deelneemt aan een Formule 1-weekend. Soms zie je vrouwen wel meedoen aan F1-tests (zoals Maria de Villota), maar dat is buiten het raceseizoen om.

Pech

Wolffs deelname was van 11.00 tot 12.30 uur. Dat ze zich mocht meten met de 21 andere F1-coureurs van dit moment is bijzonder, zeker omdat ze voor het Williams-team rijdt - momenteel een van de snelste auto's. Helaas duurde haar debuut maar vier rondjes; toen hield haar auto ermee op. En er was te weinig tijd om de auto nog te repareren. "Zo kan Formule 1 soms zijn", zei Wolff na afloop.

Ze werd daardoor 21ste. Dat ze niet allerlaatste werd, kwam doordat de auto van een andere coureur de uitgang van de pitsstraat niet eens haalde.

Not a man's world

Deze week vertelde ze erover bij de BBC. "Het is een hele fysieke sport, vanwege de G-krachten. Daarvoor moet je echt je nek trainen - en daarom heb ik lang haar en draag ik vaak een hoge kraag, haha":

Tweede kans

Hier kan je alles op een liveblog volgen. Over twee weken in Duitsland krijgt Wolff nog een kans, ze doet dan weer mee aan de eerste training op vrijdag.

De andere coureurs reageren:

Door: Rachid en Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl