NOS NieuwsAangepast

Vrachtwagen komt op spoor terecht

Hij staat er keurig bij: de vrachtwagen op het spoor. Bijzonder, want hij kwam daar vanaf de A4 bij Amsterdam. De bestuurder ontweek een ongeluk op de A4 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Sloten en kwam daardoor op het treinspoor terecht.

Vanochtend vroeg botsten een vrachtwagen en een auto op elkaar. Een andere truck probeerde de aanrijding te ontwijken en belandde daarbij op het spoor net naast de linker rijstrook.

De vrachtwagen staat op het spoor tussen Schiphol en Amsterdam-Lelylaan en dat betekent dus hinder voor het treinverkeer naar Schiphol. Dat gaat "nog uren" duren, zegt ProRail. De vrachtwagen moet eerst onder de bovenleiding door worden getakeld. Daarna moet het spoor worden gerepareerd, want dat is door het ongeluk verschoven.

Hier zie je de livebeelden.

De #A4 ri A'dam is thv Sloten dicht ivm een ongeval. Omleiding ingesteld op knp Badhoevedorp: A'dam volg Utrecht (A9 en A2). Rijkswaterstaat (@Rijkswaterstaat) 4 juli 2014

A4 op t spoor pic.twitter.com/28SNxTxxcZ Harald Inen (@inen) 4 juli 2014

Bizar! "@020dichtbij: Foto-update: Vrachtwagen op spoor na ongeval A4 http://t.co/2LIHNWiP5e #Sloten pic.twitter.com/cNwmdS5NGy" René Assendelft (@ReneAssendelft) 4 juli 2014

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl