NOS NieuwsAangepast

Petitie tegen FB-foto's jagende cheerleader

Ze lacht heel lief, maar kan ondertussen aardig overweg met pijl en boog. Kendall Jones, een 19-jarige student en cheerleader bij de Texas Tech University. Maar ook een jager. En een enthousiaste ook.

Op haar Facebook zet ze foto's van de dieren die ze heeft geschoten in Afrika. Sommige dieren verdooft ze, zodat ze gechipt kunnen worden, andere dieren doodt ze, omdat ze het vlees lekker vindt. "Sick", vinden Facebook-gebruikers. Dus is een anti-Kendall-petitie nu al zo'n 42.000 keer ondertekend.

Facebook

De tienduizenden mensen willen dat Facebook de foto's van Kendall offline haalt. Zelf is de 19-jarige zich van geen kwaad bewust. Ze zegt bijvoorbeeld dat ze in 2015 een tv-show wil presenteren waarin een cameraploeg haar volgt tijdens het jagen.

For the sake of all animals

In de petitie staat: "Onderteken deze petitie, voor alle dieren. Met name voor de dieren in Afrika, waar jagers voor de lol heen gaan om dieren te doden. Er zijn mensen de de pagina hebben aangegeven bij Facebook, maar kennelijk maakt het niets uit wat Kendall Jones op haar pagina zet."

Op Facebook schrijft iemand: "Ik ben een jager en ben er trots op. Maar ik eet wat ik schiet en jaag alleen op dieren waar overpopulatie van is. Die dieren zouden anders verhongeren. Trophy hunting op deze majestueuze en zeldzame dieren, zodat je sponsors je betalen is ziek."

(Heftige) foto's

Kendall met een springbok: "Het is een van mijn meest favoriete soorten vlees tot dusver!"

Bij sommige van haar foto's legt Rendall uit dat ze onderdeel was van een Green Hunt. Wilde dieren verdoven, zodat ze gechipt kunnen worden. Maar hoe lang haar uitleg ook is, het maakt Facebook-gebruikers weinig uit. Ze willen hoe dan ook dat de pagina offline wordt gehaald.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Kendall Jones.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl