NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 1 juli

Israël bestookt terreurdoelen Gazastrook Israël heeft vannacht tientallen doelen op de Gazastrook beschoten. Eerst werden vanaf de strook raketten op het zuiden van Israël afgevuurd, daarna sloeg Israël terug. Of dat een vergelding is voor de dood van drie Israëlische jongens, is onbekend. De vermiste tieners werden gisteren na ruim twee weken dood gevonden. Veel Israëlische ministers zeiden direct dat Hamas moet boeten. De huizen van twee Hamas-verdachten zijn vannacht na een doorzoeking opgeblazen.

Transgenders kunnen makkelijker zichzelf zijn Vanaf vandaag kunnen transgenders ook in hun paspoort makkelijker zichzelf zijn. De regels om van geslacht te veranderen in je paspoort zijn versoepeld. Een verklaring van een psycholoog die bevestigt dat de geslachtsverandering geen bevlieging is, is genoeg. In het verleden moest een transgender bijvoorbeeld eerst bewijzen dat hij of zij onvruchtbaar was voordat het paspoort veranderd kon worden.

Ambitie om een stad te hebben? Dat kan vanaf nu. Je kunt een heel Amerikaans stadje kopen voor een kleine 300.000 euro. Het plaatsje Swett in het noorden van de VS, in South Dakota, staat te koop. De enige inwoners zijn nu nog de eigenaar van Swett en z'n vrouw, maar zij willen ervan af. Bij de koop krijg je onder meer een kroeg, een huisje, drie stacaravans en een oude autobanden-fabriek. Volgens de huidige eigenaar hebben zich al tientallen kopers voor zijn plekkie gemeld.

Amsterdam sluit coffeeshops Amsterdam gaat vanaf vandaag de eerste 10 van in totaal van 31 coffeeshops sluiten, omdat ze te dicht bij een school liggen. De hoofdstad wil dit niet in één klap doen, omdat ze bang zijn dat er dan overlast ontstaat bij de coffeeshops die nog wel open mogen blijven.

Doden van je hond of kat vanaf vandaag strafbaar Het zelf doden van katten en honden door particulieren is vanaf vandaag strafbaar. Dat is goed nieuws, vindt een dierenbeschermingsorganisatie, maar andere huisdieren mogen nog altijd ongestraft afgemaakt worden. Zelfs als ze kerngezond zijn. In een brief aan staatssecretaris Dijksma vraagt de vereniging om de nieuwe regel voor alle huisdieren te laten gelden. Dierenliefhebbers moeten hun steun betuigen en de brief digitaal ondertekenen.

Op naar zaterdag! Ons team in Brazilië heeft er zin in, check hun belevenissen op onze Tumblr.

Veel zon vandaag, maar ook stapelwolken. In het noordoosten kan nog een spatje regen vallen. Het wordt zo'n 20 graden. Morgen verandert er weinig, vanaf donderdag wordt het écht lekker: 25 graden of meer.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl