NOS NieuwsAangepast

Oeps! Toch niet zo openlijk homo

Het was een onschuldig bedoelde opmerking tijdens een paneldiscussie op de Amerikaanse zender CNBC. Maar wel één die ervoor zorgde dat alle deelnemers stilvielen.

Die discussie ging over CEO´s, topmannen van bedrijven, die er openlijk voor uitkomen homo te zijn. Maar toen de presentator zei dat Tim Cook, baas van Apple, er toch ook gewoon voor uitkomt dat hij homo is, bleek dat toch niet zo openlijk te zijn.

Hier kan je die pijnlijke stilte terugkijken:

Aanleiding van de discussie was de bespreking van het boek The Glass Closet dat voormalig topman John Browne van BP heeft geschreven over hoe het is om homo te zijn aan de top van het Amerikaanse bedrijfsleven.

Gay of Nee

Na de uitglijder van de presentator wilde niemand van de aanwezigen iets zeggen over Cook. Zo zei Jim Stewart, commentator voor de New York Times: "Ik wil niet reageren op wat iemand wel of niet is. Ik haal niemand uit de kast."

Geruchten over de vermeende seksuele geaardheid van Tim Cook gaan al langer, maar hij heeft er nooit iets over willen zeggen. Desondanks is hij door een Amerikaans tijdschrift voor homoseksuelen al twee keer verkozen tot invloedrijkste homo.

Ook na het incident in de talkshow wil Apple er tegen Amerikaanse media niets over kwijt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl