NOS NieuwsAangepast

Einde WK voor Luis Suárez

Deze beet kost Luis Suárez het WK. Hij is geschorst voor 9 wedstrijden en 4 maanden voor het bijten van zijn tegenstander Giorgio Chiellini in de wedstrijd tegen Italië. De straf gaat per direct in.

Naar schatting mist hij door de straf van de FIFA nu zo'n dertig officiële duels, interlands en clubwedstrijden bij elkaar.

De Uruguayaanse voetbalbond is het niet eens met de recordschorsing en gaat in beroep.

De straf van Suárez

Suárez mag de komende 9 officiële duels van Uruguay niet meespelenSuárez mag tijdens die 9 duels niet in het stadion komen waar Uruguay speeltSuárez mag de komende 4 maanden niet spelen voor Uruguay én niet voor LiverpoolSuárez mag tijdens die 4 maanden in geen enkel stadion komenSuárez moet een boete van 80.000 euro betalenSuárez mag tijdens die 4 maanden niet meedoen aan alle 'voetbalgerelateerde' activiteiten

Wat onder 'alle voetbalgerelateerde activiteiten' valt is niet helemaal duidelijk, maar alleen al meetrainen met zijn club lijkt er niet in te zitten. De FIFA schrijft dat alle administratieve, sportieve én alle andere voetbalgerelateerde activiteiten vanaf nu een no go zijn voor Suárez.

Dat is nogal wat, en dus schoot Twitter te hulp met een lijstje van dingen die Luis Suárez de komende maanden moet laten.

#ThingsSuarezCantdo

#ThingsSuarezCantDo Collect Panini stickers.. Andrew Smith (@Nevchenko5) June 26, 2014 #ThingsSuarezCantDo wear these pic.twitter.com/V0Ws5r8Mtk Stevo (@mulryan_10) June 26, 2014 "@ComedyCentralUK: #ThingsSuarezCantDo Kick a balloon at a party." -PrOuD GuY (@aiikay__) June 26, 2014 #ThingsSuarezCantDo pic.twitter.com/2MgJq9Nk8l MatchPint (@MatchPint) June 26, 2014

Woest

Heel Uruguay valt over de FIFA heen. De Uruguyanen zijn woest dat ze hun sterspeler moeten missen door de lange schorsing.

Zelfs de Uruguayaanse president José Mujica neemt het op voor Suárez. "Hij is niet uitgekozen omdat hij filosoof is of automonteur of omdat hij zulke goede manieren heeft. Hij is een uitstekende speler", zei de president volgens Fox Sports.

Uruguayaanse media: Uruguay denkt aan niet spelen tegen Colombia na schorsing Suarez. Woest. Jeroen Elshoff (@JeroenElshoff) June 26, 2014 En die anderen dan?!

En andere Uruguayanen zijn het wel met de president eens. Ze halen allerlei andere overtredingen aan en vragen of die spelers dan ook een schorsing krijgen.

Por esta patada deberían suspender a Balotelli para el próximo partido de #ITA por el mundial #DeOficioTodosoNinguno pic.twitter.com/pSythu0ZKq Santy (@SantyBacelar14) 25 juni 2014

#DeOficioTodosoNinguno @fifaworldcup_es @FIFAWorldCup pic.twitter.com/GFXYpKn4Ed Luis Suárez (@MGARCIASEIJAS) 26 juni 2014

Transfer?

De schorsing zou hem nog wel eens zijn zomerse transfer kunnen kosten. Er gaan geruchten dat Barcelona en Real Madrid geïnteresseerd zijn in de temperamentvolle Suárez.

Mocht hij alsnog van club wisselen, dan kan zijn nieuwe club hem de eerste maanden dus geen plek op de tribune aanbieden. Laat staan opstellen.

Eerdere straffen

Het is de derde keer dat Suárez iemand op het veld heeft gebeten, en ook de derde keer dat hij daarvoor is bestraft. In 2010 werd hij door de KNVB voor zeven wedstrijden geschorst. Suárez was toen in dienst van Ajax en had PSV'er Otman Bakkal in zijn schouder gebeten.

Vorig jaar schorste de Engelse voetbalbond Suárez nog voor 10 wedstrijden. Toen had hij Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic in zijn arm gebeten.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl