NOS NieuwsAangepast

Google Glass, gehackt of niet?

Google Glass gehackt? Bang dat er iemand met je meekijkt op de wc? Dat gaat gelukkig niet zo makkelijk. Maar er is wel een probleem met de beveiliging van Google Glass, zegt onze techredacteur Elger. De Google Glass is echt een intiem apparaat, dus dat moet je goed kunnen beveiligen.

Omdat het apparaat niet is uitgerust met een pincode (zoals bijvoorbeeld op je smartphone) kunnen hackers er gemakkelijk nieuwe software op installeren. Je kan de bril wel vergrendelen met een bepaalde handbeweging, maar dat doet lang niet iedereen.

Het installeren van nieuwe software op de bril kan alleen via een usb-stick. En omdat je de bril op je hoofd draagt, gaat dat waarschijnlijk niet zo snel onopgemerkt. Een kwestie van niet uitlenen dus. "Net als bij iedere mobiele telefoon, tablet of laptop is het onverstandig om Glass zonder toezicht uit te lenen aan iemand die je niet kent", benadrukt een woordvoerder van Google.

AFP

Dus hoe erg is het nou eigenlijk dat Google Glass is gehackt?

Elger: "Niet zo erg. Hacken kan bij elk elektronisch apparaat, in principe ook bij je smartphone en je computer. Het vervelende is alleen bij Google Glass: de mensen die 't gebruiken hebben hem altijd op en als 'ie gehackt is kan iemand dus meekijken met de camera. Dat heeft best wel veel impact. Ik heb hem zelf ook een tijdje gedragen, en ik ging er bijvoorbeeld ook mee naar de wc. Ja, en dan kijk je naar de beneden met je Google Glass, en dan wil je niet echt dat iemand met je meekijkt..."

Google Glass komt later dit jaar officieel uit en is nu alleen nog maar als testversie te krijgen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. In een reactie zegt Google nog te werken aan de veiligheid van hun Glass. Waarschijnlijk is er dus straks inderdaad een pincode nodig om de bril te ontgrendelen.

Door: Bonne

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl