NOS NieuwsAangepast

Schreeuw om hulp in een Primark-jurkje?

Een verborgen boodschap in jurkjes van de Primark. De nieuwste methode van stil protest uit bijvoorbeeld Bangladesh, of een slimme truc om aandacht te vragen voor de arbeidsomstandigheden daar? Eerst vorige week: toen vond de 25-jarige Rebecca Gallagher onderstaand kledinglabeltje in haar jurkje.

Een raadsel voor Primark, die deze week reageerde. Want het jurkje dat Rebecca vasthoudt, hangt al sinds vorig jaar niet meer in de rekken. Een woordvoerder van de kledingketen zegt tegen Vogue: "Het is voor het eerst dat zoiets gebeurt. Het zou fijn zijn als de klant ons het jurkje zou geven, dan kunnen we onderzoeken waar het labeltje aan het jurkje is gemaakt en of er misschien zaken zijn die tegen het licht gehouden moeten worden."

Kaartje nummer 2

En na het eerste labeltje met de noodkreet, volgde een tweede na de reactie van Primark. "Degrading sweatshop conditions" zou op het kaartje staan in een jurkje staan dat in 2013 in Swansea werd gekocht.

Twitter / @RebeccaJones92

Schreeuw om hulp

"Het kaartje was met de hand in het jurkje gestikt en zat bij de andere normale labeltjes", zegt Rebecca (van het eerste jurkje) tegen de South Wales Evening Post. "Om eerlijk te zijn heb ik nooit zo nagedacht over hoe kleren worden gemaakt. Maar dit heeft me wel aan het denken gezet. Je hoort altijd wel van die spookverhalen over de kledingfabrieken in het buitenland. Door dit labeltje voel ik me zo schuldig dat ik het jurkje nooit meer ga dragen."

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl