NOS NieuwsAangepast

De 'moedervlek' van Chiellini

"Hij bijt gewoon weer, Luis Suárez. Je bedenkt het niet. Je gelooft het niet. Dat hij dit voor de derde keer in zijn carrière doet. HAP. In de schouder van Chiellini."

"Nee", schrijven Uruguayaanse kranten. "Luis Suárez beet niet". Tenminste. Er is geen onomstotelijk bewijs voor dat Suárez Chiellini gisteren ook echt heeft gebeten.

Met een vergrote afbeelding op de voorpagina van El Observador stellen de Uruguayanen de vraag: is het niet een moedervlek, op de schouder van de Italiaanse verdediger. Suárez mag dan wel een vreemde beweging hebben gemaakt in het strafschopgebied, het valt volgens hen allemaal wel mee.

De kaak van Suárez

Bovendien kwam Suárez zelf er ook niet heel lekker vanaf, schrijven de journalisten van Ultimas Noticias. "De camera's van de FIFA hebben ook de opgezwollen kaak van Suárez getoond." En daar hoor je dan weer niemand over, vinden ze in Zuid-Amerika.

Het is allemaal de schuld van de media. Die hebben de pik op Suárez. Dat hij al twee keer eerder beet, maakt volgens de bonscoach van Uruguay helemaal niets uit. Oscar Tabarez zei na de wedstrijd: "Suárez is het doelwit van sommige media. Er is een duidelijke vijandigheid richting Suárez. Iedereen heeft het over die beet, niet over wat hij met de bal doet."

Onderzoek

Maar toch: tandafdruk of niet, de FIFA doet onderzoek naar wat er gisteren gebeurde in het strafschopgebied van Italië. In de beelden van gisteren is duidelijk te zien dat het hoofd van Suárez naar de schouder van Chiellini beweegt. Het kan haast niet anders dan dat de tandjes van Luis in zijn schouder belandden. En zijn rap sheet helpt ook al niet echt mee.

Luis vs. Otman In 2010 bijt Luis voor 't eerst voor de camera. PSV'er Otman Bakkal moet het ontgelden. Veel spijt had de aanvaller niet van zijn actie. Hij zei: "Hij staat zes of zeven keer op mijn voet. Dat is voetbal." De KVNB schorst de toenmalig Ajacied voor zeven wedstrijden.

Luis vs. Branislav Vorig jaar was het weer raak. Bij zijn nieuwe club Liverpool speelt Suárez tegen Chelsea. Hap. De onderarm van Branislav Ivanovic. Zijn straf: tien wedstrijden schorsing en een boete van Liverpool.

En de straf van de FIFA?

Als de FIFA vindt dat Suárez gestraft moet worden, zijn dat minimaal twee wedstrijden. Hij kan maximaal voor 24 maanden worden geschorst. De FIFA schorste één keer eerder iemand voor zijn gedrag op het WK op basis van tv-beelden. In 2006 moest de Duitser Torsten Frings één duel toekijken nadat hij een klap had uitgedeeld aan de Argentijn Julio Ricardo Cruz.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl