NOS NieuwsAangepast

Oplossing voor onrustige vliegreis is treinrit

Flickr / Miasiena / CC BY-NC-SA 2.0

Wiebel jij ook altijd zo in je stoel in het vliegtuig? British Airways heeft iets nieuws bedacht om zijn passagiers kalm te houden tijdens de soms urenlange vluchten, en het heet: slow-tv.

De eerste aflevering is een integraal uitgezonden, zeven uur durende treinrit van het Noorse Bergen naar Oslo.

Spoorwegen

Slow-tv is groot geworden in Noorwegen. De eerste uitzending was de treinreis naar Oslo over de Bergenbahn - dezelfde als British Airways gaat uitzenden. Bekijk hier de hele uitzending:

Het werd een grote hit, in 2009 keek één op de vijf Noren naar het programma dat werd uitgezonden bij de Noorse publieke omroep. Het record van langste slow-tv uitzending is in handen van een cruiseschip. Die werd 134 uur lang gevolgd op zijn vaart door de fjorden.

Breien

In vliegtuigen kijken mensen nu urenlang naar de animatie van het tergend langzaam bewegende vliegtuig op de wereldkaart. Deze nieuwe dienst bouwt voort op dat 'succes'. "Slow-tv is kalmerend, vermakelijk en bijna hypnotiserend. Ideaal voor tijdens een lange vlucht", zegt Richard D'Cruze van British Airways tegen persbureau Bloomberg.

De Britse vliegtuigmaatschappij denkt nog na over andere soorten slow-tv voor tijdens de vluchten: kijken naar breien, vogels voeren en wandelingen in het park behoren tot de mogelijkheden.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl