NOS NieuwsAangepast

Hoe je gratis overnacht in Brazilië

Helemaal afgereisd naar Rio de Janeiro, spandoek in je rugtas en een vlaggetje op je wang. En dan ontdek je dat een nachtje Rio gemiddeld zo'n 340 euro per nacht kost. De oplossing? Kamperen op het strand.

.

Bonnefooi

Copacabana Beach is een van de populairste stranden van Rio. Meestal liggen er mensen te zonnen of wordt er een popconcert gegeven. Nu ziet het er heel anders uit: WK-fans liggen gerold in dekens, in een slaapzak te slapen of bungelen in hun hangmatje.

Ze moeten wel. Vooral fans uit Argentinië, Colombia en Chili gingen op de bonnefooi naar Brazilië en kunnen bij aankomst onmogelijk een goedkope slaapplaats vinden.

World Cup fans can be spotted propped up against fences and palm trees, wrapped in blankets and sleeping bags pic.twitter.com/JXOcs4sU1R Steffen Stubager (@StefStub) 22 juni 2014

Avontuur

"Als ik ervoor had gekozen om in een hotel te slapen, dan kon ik verder geen eten of drinken kopen", zegt de Nicolas Schwab, een Argentijnse fan van 24. Het is niet gevaarlijk om op het strand te slapen. Er zijn een hoop politieagenten op het strand die de boel in de gaten houden, zeggen de fans.

Fans have flocked from thousands of kilometers away and simply cannot afford the sky-high hotel prices in Rio pic.twitter.com/0p6NlIeIVI Steffen Stubager (@StefStub) 22 juni 2014

Veel WK-fans zijn helemaal niet gekomen om in een hotel te slapen of bij een wedstrijd aanwezig te zijn. Ze willen gewoon graag bij het evenement in de buurt zijn. Kamperen op het strand vinden de meesten dan ook niet zo erg. Het is onderdeel van hun WK-avontuur.

Door: Roos

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl