NOS NieuwsAangepast

Australië - Nederland: Mission Impossible?

De moed zakt ze in de schoenen: verloren van Chili en de onverwachte 5-1 winst van Nederland op Spanje helpt ook niet echt mee. Als we de Australische media mogen geloven, maken de Socceroos vanavond niet al te veel kans.

Dat kopt de ABC News in Australië. Er werd al niet zo veel verwacht van het Australische nationale elftal, maar dat zakte na vrijdagavond naar een dieptepunt. ABC News waarschuwt voor de twee beste linksvoetige spelers van Nederland: Arjan Robben en Robin van Persie. En voor de noppen van Nigel de Jong.

Voetbaltrainer Pim Verbeek is ook niet erg optimistisch, meldt The West Australian. Om precies te zijn zegt hij dat hij "geen enkele mogelijkheid ziet dat Australië ook maar één goal zal scoren tegen Nederland". Verbeek was bondscoach van het Australische team van 2007 tot en met 2010. Dus is dit inzicht op basis van ervaring, of is er toch sprake van een beetje nationalisme?

De Sydney Morning Herald heeft nog wat hoop. Misschien was de wedstrijd Nederland-Spanje gewoon een meevaller? Volgens de krant is het te vroeg om te zeggen dat 'the Dutch' de wereldbeker al in handen hebben: het kan nog alle kanten op.

Door: Roos

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl