NOS NieuwsAangepast

Brullen en vloeken: audities voor Rob Ford the Musical

Rob Ford trapte in april zijn campagne af voor de burgemeestersverkiezingen van Toronto / AFP

Gezocht: acteur die kan zingen en dansen. Bierbuik, luide stem en rood gezicht zijn een pré.

Zo ongeveer moet de advertentie eruit hebben gezien voor de hoofdrol van Rob Ford: the Musical. Gisteren waren in Toronto audities voor de rol van de 'crackburgemeester'. De organisatie had over belangstelling niet te klagen.

Inwoners van Toronto zagen 's middags een lange rij Rob Fords buiten staan, van eenvoudige look-a-likes tot professionele acteurs.

Hopefuls waiting in line to audition for Rob Ford: The Musical. I was there. And I auditioned. pic.twitter.com/OEZ3MEX3sE DavidRockne Corrigan (@RockneCorrigan) June 16, 2014

Verkiezingen

Ford doet in oktober weer mee aan de burgemeestersverkiezingen van Toronto. De musical moet voor die verkiezingen in première gaan. Het script is al af.

De makers zeggen dat het niet de bedoeling is om de publieke opinie over Ford te beïnvloeden. "Ik denk dat mensen gewoon naar de voorstelling komen om vermaakt te worden, en om Ford misschien vanuit een nieuw perspectief te zien", zegt een van de makers tegen Mashable.

"Ford is bijna een Shakespeareaans karakter, tragisch en komisch en tegelijk."

Kliniek

In mei vorig jaar deden de geruchten de ronde dat burgemeester Ford crack zou hebben gerookt. In november gaf hij zijn drugsgebruik toe. Hij ontkende toen verslaafd te zijn, crack roken had hij in een dronken bui gedaan.

Toen een dealer dit jaar nieuwe drugsvideo's van Ford probeerde te verkopen, kon de burgemeester zijn verslaving niet meer ontkennen. Sinds vorige maand is hij met verlof, en zit hij in een afkickkliniek.

Toch is Ford vastberaden om een tweede termijn als burgemeester af te dwingen bij de verkiezingen eind dit jaar.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl