NOS NieuwsAangepast

Sterling: Deal? Ik dacht het niet

Hij stemde vorige week eindelijk in met de verkoop van de LA Clippers: Donald Sterling. Eind goed, al goed, toch? Nee dus, want Sterling heeft er wat nachtjes over geslapen en: "De LA Clippers zijn niet te koop".

ANP

Sterling vindt dat hij oneerlijk behandeld is en dat hij zijn recht op privacy moet verdedigen. "Ik wilde de ploeg vanaf het begin al niet verkopen", zegt hij in een brief. "Ik heb 33 jaar gewerkt aan het team, en ik blijf ervoor vechten."

Schadeclaim

Geen deal dus, en ook de schadeclaim - waar Sterling vorige week vanaf zag - blijft staan. Hij wil een miljard dollar schadevergoeding van de Amerikaanse basketbalbond NBA, omdat hij de club gedwongen moet verkopen na zijn racistische uitspraken. Voor een te lage prijs. "Achterbaks" noemde hij het.

"De actie van de NBA is in strijd met mijn rechten en een klap in het gezicht van de vrijheid die alle Amerikanen hebben", zegt hij.

ANP

Steve Ballmer

Sterling kocht de club in 1981 voor 9,1 miljoen euro, en zou hem verkopen aan Steve Ballmer, ex-directeur van Microsoft, voor 1,4 miljard. De op-een-na-hoogste prijs die ooit voor een sportclub werd betaald. Hij gaat er dus niet op achteruit. Eerder was zijn vrouw, mede-eigenaar, al akkoord gegaan. Ook zijn advocaat bevestigde de verkoop.

ANP

Telefoongesprek

Sterling kwam in opspraak toen een telefoongesprek tussen hem en zijn vriendin uitlekte. Daarin verbood hij zijn vriendin om met zwarte mensen zoals Magic Johnson op de foto te gaan. Ze zou ook geen Afro-Amerikanen mogen meenemen naar wedstrijden van de Clippers.

Hij werd door de NBA voor het leven geschorst en kreeg 2,5 miljoen dollar boete, ruim 1,8 miljoen euro.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl