NOS NieuwsAangepast

Facebook's (derde) antwoord op Snapchat

Vannacht was 'ie heel even te zien in de appstore: Facebook's nieuwe wapen in de strijd tegen Snapchat. Er gingen al langer geruchten dat Facebook met een nieuwe concurrent voor Snapchat zou komen, en die lijkt nu te zijn uitgelekt.

Facebook zit al een tijdje met de populariteit van Snapchat en heeft meerdere keren geprobeerd daar iets aan te doen. Plan A mislukte, Plan B mislukte, Plan C heet Slingshot.

Facebook slips and launches Slingshot prematurely, their new app to take on Snapchat http://t.co/X39aEnws5A pic.twitter.com/ZrmAwJu3BK Phandroid (@Phandroid) June 9, 2014

Drie miljard

Snapchat groeit hard en er worden inmiddels meer foto's op gedeeld dan op Facebook. 9 procent van de Amerikanen met een smartphone gebruikt de app.

Facebook probeerde in 2012 al om gebruikers bij Snapchat weg te halen. Maar Poke, hun eigen app voor tijdelijke foto's mislukte.

'If you can't beat them, join them' zullen ze hebben gedacht, en dus bood Facebook vorig jaar 3 miljard dollar voor Snapchat. Drie keer zoveel als voor Instagram, maar Snapchat sloeg het bod af.

Screenshots

Vannacht stond de derde poging van Facebook online. Een woordvoerder van Facebook zegt tegen techsite The Verge dat het inderdaad om een ongelukje ging. "Eerder vandaag stond een versie van onze nieuwe app Slingshot per ongeluk online. Die app maakt het mogelijk om foto's te delen met veel mensen tegelijk, binnenkort is 'ie klaar."

De app lijkt in grote lijnen op Snapchat maar er zijn een paar verschillen. Bijvoorbeeld: als een vriend je een foto stuurt, moet je hem eerst iets terugsturen voordat je zijn foto kunt zien.

Facebook haalde de app gauw weer offline, maar niet voordat er een aantal screenshots van kon worden gemaakt.

Facebook 'accidentally' launched Slingshot, its latest Snapchat rival http://t.co/DznCi91H9C via @guardian pic.twitter.com/djryamjQbv Stuart Dredge (@stuartdredge) June 10, 2014

Unless this was a stunt, somebody is getting fired! http://t.co/8hUfc8uqR3 Mélissa Moussa (@MelissaMoussa) June 10, 2014

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl