NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 10 juni

Noodweer: doden in Duitsland Pinkpop is de dans ontsprongen, maar in Duitsland zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen door het noodweer. In Düsseldorf overleden drie mensen die hun toevlucht hadden gezocht in een tuinhuisje waar een ontwortelde populier op viel.

Staking São Paulo (even) voorbij Het personeel van de metro in São Paulo heeft de staking met twee dagen opgeschort. Vakbondsleiders besloten daartoe nadat een rechtbank de staking onrechtmatig had genoemd. Het metropersoneel dreigt donderdag, als Brazilië in São Paulo de WK-openingswedstrijd speelt tegen Kroatië, opnieuw het werk neer te leggen.

Miss Universe wil niet meer De pasgekozen Miss Universe van Thailand geeft haar titel terug. Ze doet dat, omdat ze veel kritiek heeft gekregen vanwege haar politieke opvattingen. Ook wordt ze aangevallen op sociale media vanwege haar uiterlijk. Weluree Ditsayabut (22, midden op de foto) is actrice en presenteerde programma's op tv. Ze had met de Miss-titel mee mogen doen aan de internationale Miss Universe-verkiezing.

Man nog steeds vast in grot Reddingswerkers zijn er nog niet in geslaagd de zwaargewonde man te bereiken die vastzit in een kilometerslange grot in Duitsland. De speleoloog zit op een kilometer diepte in de Riesending-Schachthöhle, een grottencomplex in het zuiden van Duitsland. Zondag raakte hij gewond door vallende rotsen.

FIFA congres in Brazilië In Sao Paulo wordt vandaag het jaarlijkse FIFA-congres gehouden. Vermoedelijk zal dan de kandidatuur van Qatar voor het WK in 2022 worden besproken en zeer waarschijnlijk zal voorzitter Sepp Blatter zich opnieuw verkiesbaar stellen voor een vijfde termijn.

Er trekken onweersbuien over het land. Met kans op hagel en zware windstoten, en er valt veel regen. Het is nog warm, een graad of 18. In het oosten en zuidoosten blijven ze kans houden op pittige onweersbuien. In het westen wordt het 20 graden, in het oosten 28.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl