NOS NieuwsAangepast

Ligbedterreur in je all-inclusive hotel

Eindelijk vakantie, lekker met de beentjes omhoog, all-inclusive aan het zwembad op een Grieks/Italiaans/Spaans/Turks eiland in de Middellandse Zee. Tenzij alle ligbedjes aan het zwembad al zijn geclaimd met een handdoek. Dat is namelijk een van de grootste ergernissen van Nederlanders op vakantie.

Tenminste, als we het onderzoek van beoordelingssite Zoover mogen geloven. De ligbedterreur loopt de spuigaten uit. Het is nagenoeg onmogelijk om uit te slapen in je ligbedparadijs, omdat hondsbrutale collega-toeristen voor dag en dauw (en dat is vroeg in de zomer) opstaan om zo'n ligbed te reserveren door er een handdoek overheen te draperen.

"Sie mussen von mijn spullen afblijven"

Enfin, Nederlanders doen dat volgens de peiling onder 2500 Europese vakantiegangers het minst, maar ergeren zich daar het meest aan.

Desondanks zien we in het spannende undercoverfilmpje hieronder hoe een Duitse verslaggever van RTL zomaar op een met handdoek gereserveerde ligstoel van een Nederlandse vrouw plaatsneemt.

De reactie laat zich raden: "Sie mussen von mijn spullen afblijven!" De hele reportage bekijk je hier:

Handhaving

De ligbedterreur komt het meest voor aan de Spaanse costa en de Turkse rivièra. Polen zijn de grootste boosdoeners. En hoewel bedjes reserveren in alle hotels is verboden, blijft handhaving achter. Zoover hoopt dat hotels nu, met deze cijfers, mensen er op durven aanspreken. Het bedrijf heeft zelfs een petitie online gezet om het probleem voor eens en altijd aan te pakken.

En als je denkt dat dit probleem schromelijk wordt overdreven, kijk dan even onderstaande filmpjes met als thema: de strijd om een ligbed.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl