NOS NieuwsAangepast

NASA maakt een #earthie met onze foto's

Als ze ergens weten hoe de wereld er van veraf uitziet, dan is het wel bij NASA. Maar voor een project in het kader van Earth Day schakelden ze de hulp in van ons, aardlingen.

Een maand geleden riep NASA zijn volgers op om een selfie, én hun locatie op te sturen. De tienduizenden ingezonden foto's werden de afgelopen maand samengevoegd en vormen nu een gigantische replica van de aarde.

Giga

Ieder continent deed mee, 113 landen in totaal. Ze stuurden zo'n 50.000 foto's in, waarvan uiteindelijk 36.422 zijn gebruikt voor de plaat. Het resultaat is een wereldkaart met een kolossale grootte van 3.2 gigapixels.

De aarde is nagemaakt op basis van een foto van de Suomi NPP-satelliet. De selfies zijn zo geplaatst dat ze de wereld uitbeelden zoals die erbij lag op Earth Day.

Earth Day

Die dag valt jaarlijks op of rond 22 april, en staat in het teken van hoe we omgaan met onze planeet. NASA staat bekend om het ontdekken en onderzoeken van andere planeten, maar de aandacht gaat nu juist uit naar de onze.

Er staan dit jaar vijf missies op het programma die als doel hebben om, vanuit de ruimte, informatie over de aarde te verzamelen.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl