NOS NieuwsAangepast

Apple dumpt nummer 1 wiet-app

Wie het spel Weed Firm nog wilde spelen, heeft dikke pech. Apple heeft het spel waar je wiet leert kweken en verkopen uit de App Store gehaald.

Vooral Amerikanen waren gek op virtueel drugsdealen. Het spel stond in de Amerikaanse App Store zelfs op nummer 1. Apple wil niet zeggen waarom het spel is verwijderd, maar volgens de makers was het spel "too good".

In het spel ben je de geschorste student plantkunde Ted Growing. Hij wil een van de succesvolste dealers van de stad zijn. Daarvoor krijg je in elk level een taak. Over het algemeen moet je zoveel mogelijk geld verdienen met je wiet. Maar soms rook je ook een jointje met klanten, zet je een plaatje op om de planten te laten groeien en jaag je gangsters weg die je wiet willen jatten.

Teletubbies

De makers van het spel, Manitoba Games, noemt Apple hypocriet. "Andere wiet-apps en apps waarin mensen worden doodgeschoten mogen wel blijven. Als hypocrieten bepalen wat voor ons geschikt is, dan kijken we binnenkort Teletubbies in plaats van Breaking Bad."

"Het spel komt terug"

"Een ding kan ik beloven, het spel komt terug", zegt het personage Ted. Manitoba Games is niet van plan om op te geven. Het gamebedrijf wil de app aanpassen, zodat Weed Firm weer in de App Store mag komen. Al eerder zeiden de makers van de game dat er dit jaar een vervolg op Weed Firm komt, Weed Firm 2. Je kan in de nieuwe versie ook paddo's kweken en verkopen.

Twitter baalt

Op Twitter balen mensen dat het spel is verwijderd voordat ze het hebben kunnen downloaden.

Door: Ouissam

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl