NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 18 mei

Ook veel vrouwen gameverslaafd Van de mensen tussen de 20 en 30 jaar is zeven procent verslaafd aan gamen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Opvallend: de helft van de verslaafden in deze leeftijdsgroep is vrouw. En die spelen van alles en nog wat. Vriendschappen en relaties gaan erdoor kapot, en bij jongeren kan het leiden tot flinke studievertraging.

Doden door instorten flat Pyongyang In de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang is een flatgebouw ingestort waarbij veel mensen zijn omgekomen. Hoeveel slachtoffers er precies zijn is is onduidelijk. Maar er is echt wel iets mis gegaan, want de regering heeft excuses aangeboden. En dat gebeurt bijna nooit in Noord-Korea. Volgens onbevestigde berichten zijn meer dan honderd mensen onder het puin van het appartementencomplex terechtgekomen.

"Nederlandse trouwt jihadstrijder" Een Nederlandse jihadganger is in Syrië getrouwd met een Belgische jihadstrijder. Dat zegt een jihad-onderzoeker in de Belgische krant Het Nieuwsblad. De Nederlandse, een meisje van 17 met de naam Sara, zou via vrienden in contact zijn gekomen met de salafistische ideologie en naar Syrië zijn vertrokken.

Kapitaal voor Beatlegitaar Op een veiling in New York heeft een elektrische gitaar van Beatle George Harrison ruim 650 duizend dollar opgebracht. Dat is meer dan was verwacht. Harrison speelde erop in 1962 en 1963, onder meer bij de opname van het nummer "I Want to Hold Your Hand". Wie het instrument heeft gekocht, is niet bekendgemaakt.

Zwitsers stemmen over minimumloon De inwoners van Zwitserland mogen vandaag in een referendum stemmen over een nieuw minimumloon van 18 euro per uur. Daarmee zou dat het hoogste minimumloon ter wereld worden. Voorstanders zeggen dat zo'n loonsverhoging nodig is, omdat het leven in Zwitserland erg duur is. Ter vergelijking, het minimumloon in Nederland is 8,57 euro per uur.

Droog en zonnig en het wordt 18 tot 22 graden. De komenden dagen wordt het nog warmer; dinsdag en woensdag plaatselijk 25 graden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl