NOS NieuwsAangepast

Cambridge-studenten zingen "rape rape"

"Ze is te jong", "15 jaar" en "verkracht", een paar teksten uit de liedjes van Britse Cambridge-studenten die lallend door Oxford liepen. Een student maakte er een video van en zette het op YouTube. De universiteit en politie zijn niet blij.

De studenten zouden lid zijn van de Wyverns Society, een 'drankgenootschap' van Cambridge dat alleen uit mannen bestaat. De University of Cambridge -waar bekende mensen zoals Isaac Newton, Charles Darwin, en Stephen Hawking studeerden of werkten- verbood de club al op het universiteitsterrein.

.

"Geen leden"

Een 22-jarige studente van de University of Oxford maakte het filmpje, en belde ook de politie: "Ik vroeg iemand van de groep of hij die liedjes vond kunnen. Hij vroeg zich af waarom niet. 'We kaarten juist feministische kwesties aan.' Ik was sprakeloos."

Hoewel een van studenten een jasje draagt met het logo van Wyvern, zegt een woordvoerder van de club dat er geen evenement georganiseerd was en dat het geen leden zijn: "We vinden het gedrag aanstootgevend en hopen dat ze hun excuses moeten aanbieden."

Maar er zijn wel studenten van de universiteit van Cambridge herkend in de video, zegt The Cambridge Tab, ook al zijn die niet zingend te zien.

Flickr / Arthur Caranta / CC 2.0 by-SA

Onderzoek

De universiteit laat weten dat het incident wordt onderzocht. "Als ze inderdaad op Cambridge zitten, is hun gedrag bedroevend", aldus een woordvoerder. Ook de politie onderzoekt het gedrag van de studenten.

Puddingworstelen

Het is niet de eerste keer dat het drankgenootschap negatief in het nieuws komt. Vorig jaar werd het jaarlijkse puddingworstelen afgeblazen nadat twee vrouwelijke studenten het evenement als seksistisch en vrouwonvriendelijk hadden bestempeld.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl