NOS NieuwsAangepast

Game Over America: hier is Kim Jong-un

Moneyhorse games

Kim Jong-un in gevecht met kapitalisten, rijdend op een eenhoorn en basketballend met Dennis Rodman. Dat is 'Glorious Leader!', de eerste game van ontwikkelaar Moneyhorse.

In gesprek met de Britse krant The Guardian vertelt Jeff Miller, de CEO van Moneyhorse, dat het spel is ontstaan uit zijn fascinatie voor Noord-Korea. "Ik zocht naar een nieuwe manier om het verhaal van dat geheimzinnige land te vertellen."

Moneyhorse games

Trailer

Anders dan in het echt, deelt Kim in de game niet de orders uit. De kersverse gameheld maakt zijn eigen handen vuil, en neemt het springend en schietend op tegen voornamelijk Amerikaanse vijanden.

Moneyhorse games

Zuid-Korea enthousiast

De retro-trailer kwam afgelopen week uit en is bedoeld om reacties uit te lokken. Miller is verbaasd over twee dingen: dat er maar weinig negatieve reacties zijn en het grote enthousiasme uit Zuid-Korea. "Een grote groep Zuid-Koreanen heeft me al gevraagd of de game ook in hun land uitkomt."

Pyonyang Racer

Glorious Leader! is niet de eerste game die zich afspeelt in Noord-Korea. Een Noord-Koreaans reisbureau bracht eerder al Pyongyang Racer uit. In dat spel rijd je door de Noord-Koreaanse hoofdstad terwijl je obstakels moet vermijden en 'verleidingen' moet weerstaan.

Koryo tours

PC en app

Moneyhorse laat weten dat Glorious Leader! uitkomt op de PC en als app voor smartphones. In ieder geval voor Android. Miller kan zich niet voorstellen dat de game door Apple's keuring heen komt.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl