NOS NieuwsAangepast

Parkeren en vliegen: boetes, deuken en waterschade

Denken dat je auto in goede handen is, maar hem kapot terugkrijgen bij terugkomst van je zonvakantie. De Duitse politie vervolgt malafide parkeerbedrijfjes in Düsseldorf, die auto's niet netjes in een afgesloten parkeergarage zetten, maar ze verkeerd parkeren of er zelfs mee gaan scheuren. Gevolg: schade, boetes en veel extra kilometers op de teller.

Duizenden Nederlanders zijn opgelicht door die bedrijfjes. Vooral mensen uit Limburg vliegen via Düsseldorf naar hun favoriete vakantiebestemming.

De politie heeft een aantal verantwoordelijken opgepakt. Die mogen zich volgende week voor de rechter verantwoorden.

Berucht

"Het vliegveld van Düsseldorf is berucht om z'n parkeerprobleem. Er is veel te weinig parkeerruimte", vertelt correspondent Wouter Meijer. "Andere vliegvelden liggen ver buiten de stad, maar het vliegveld in Düsseldorf is omringd door woonwijken."

Nederland

Ook in Nederland moet je opletten. Online zijn veel klachten te vinden over malafide parkeerbedrijfjes.

"Bij terugkomst 's nachts stonden de auto's schots en scheef op een zeer slecht parkeerveld vol met stenen. De auto was open en het raam stond ook open, alles was nat van binnen. Toen we van het terrein afreden, bleek dat we een lekke band hadden, helemaal open gescheurd aan de zijkant. Volgens de garage was er ergens tegenaan of overheen gereden. 150 euro schade."Richard

"Bij terugkomst van vakantie bleek in mijn auto hevig te zijn gerookt (as en tabak alsmede sigrettengeur in misselijkmakende mate aanwezig in de auto). Hierna bleek na check van de kilometerstand dat er ruim 200 km!!! met de auto zou zijn gereden. Na opname van de auto aan de buitenzijde bleek dat er een tweetal schades aan de voor- en achterbumper waren."VfV

Dasboardcam

Tros Radar legde de Nederlandse praktijken vast met een dashboardcameraatje.

.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl