NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 28 april

Twee vliegtuigjes botsen in de VS In de VS zijn twee kleine vliegtuigjes boven de baai van San Francisco tegen elkaar gebotst. Een vliegtuigje, een Hawker Sea Fury TMK 20, is veilig geland op een kleine luchthaven in de omgeving. De piloot en zijn vrouw die meevloog zijn ongedeerd. Het andere toestel, een Cessna 210, zou zijn neergestort. Volgens berichten was alleen de piloot aan boord. Die wordt vermist. De kustwacht is begonnen met zoeken, nadat een melding was binnengekomen over mogelijke wrakstukken.

Steeds minder vertrouwen in de kerk Het vertrouwen van Nederlanders in de kerk is in de laatste twintig jaar nog niet zo laag geweest als nu. Vooral onder rooms-katholieken is het vertrouwen tussen 2008 en 2010 flink afgenomen. Dat meldt het Sociaal Cultureel Planbureau in het rapport Geloven binnen en buiten verband. Rekende in 1958 nog ruim driekwart van de bevolking zich tot een kerkgenootschap, in 2012 was dat nog maar 30 procent van de Nederlanders.

Arrestaties bij huldiging van Ajax Zo'n 35.000 supporters zagen gisteren hoe Ajax is gehuldigd bij de Amsterdam Arena. De ploeg is voor de vierde keer op rij kampioen geworden van de Eredivisie. Na de huldiging bleef het niet helemaal rustig. In totaal werden vijftig mensen aangehouden, waarvan twee bij de Amsterdam Arena. De andere aanhoudingen waren in de binnenstad. In de Spiegelstraat zijn dertig mensen gearresteerd, omdat ze de orde verstoorden. Ze gooiden onder andere met fietsen. Anderen vernielden dingen. In Arnhem is op het station een groep van vijftig Ajacieden uit de trein gehaald. Ze zouden daar vernielingen in hebben aangericht.

Schade door tornado's in de VS Tornado's en zwaar noodweer teisteren verschillende staten in de VS. In de staat Arkansas zijn daarbij twaalf doden gevallen. Ook in Oklahoma zouden slachtoffers zijn, maar hoeveel is onbekend. Gevreesd wordt dat een tornado veel slachtoffers heeft gemaakt in Vilonia in Arkansas. De hoofdstraat in de stad is onbereikbaar. Die is bezaaid met omgewaaide bomen en elektriciteitsmasten.

Blendle gaat écht live Vandaag gaat de Spotify van de journalistiek écht live: Blendle. De digitale krantenkiosk is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar. Sommigen konden al gebruikmaken van de pilot. Initiatiefnemers zijn internetondernemer Marten Blankesteijn en tech-journalist Alexander Klöpping. Die laatste zegt: "De beste artikelen staan in kranten en tijdschriften, en daar kun je alleen bij als je abonnee bent." In Blendle kun je artikelen per stuk kopen.

De verwachtingen zijn hooggespannen, check hier of jij wél of geen Blendle-gebruiker wordt. Tweets about "#Blendle" !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Bewolkt met enkele buien. Af en toe schijnt de zon. Het wordt 17 graden. De komende dagen blijft het wisselvallig, het wordt wel wat koeler.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl