NOS NieuwsAangepast

Amerikaanse universiteiten verbieden afstudeerselfie

Een diploma-uitreiking is allang niet meer alleen een handje geven en je diploma in ontvangst nemen. Voor studenten in Amerika hoort een selfie op het podium inmiddels bij het ritueel. Amerikaanse universiteiten zijn er helemaal klaar mee en doen de 'graduation selfie' in de ban.

De University of South Florida liet aan studenten weten welk gedrag ze ongepast vinden tijdens de ceremonie. Dit jaar staat het maken van selfies ook op het lijstje.

Traag

De universiteit is bang dat de ceremonie eindeloos duurt als iedereen op het podium een foto van zichzelf gaat maken. Ze adviseren om het bij een eenvoudige handdruk te laten. Doe je dat niet, dan kan dat leiden tot straf en zelfs tot het achterhouden van je diploma, waarschuwt de universiteit. Al hoopt de universiteit natuurlijk niet dat het zo ver komt.

"Mensen straffen is het laatste wat ik wil doen bij iemand zijn diploma-uitreiking. Het moet een van de mooiste dagen van je leven zij", vertelt de woordvoerder van de universiteit aan Tampa Bay Times.

Niet allemaal tegelijk

Eerder verzocht rector Ronald Machtly van de Bryant University al om geen selfies met hem te nemen tijdens de diploma-uitreiking. De rector zei tegen Associated Press dat studenten op de campus voortdurend met hem op de foto gaan.

Alle 800 studenten achter elkaar wordt hem te veel, daar wordt de uitreiking te traag van. Machtley zegt dat de studenten na de ceremonie wel met hem op de foto mogen.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl