NOS NieuwsAangepast

Konijn vs. tijger heeft staartje

Ken je die van dat konijn dat een tijger ontmoette? Nou, daar zit nog een staartje aan:

Dit filmpje zorgde gisteren en vandaag voor de nodige ophef online. Voor de ogen van talloze onschuldige kinderen vrat een tijger in Dierenrijk Nuenen een konijn op:

.

Hartstikke zielig natuurlijk, voor zowel de kinderen als het konijn. "Veel kinderen stonden te huilen en ouders liepen geshockeerd weg", zegt een getuige tegen Omroep Brabant.

Dierenrijk Nuenen was tot nu toe niet bereikbaar voor commentaar. Maar nu wel! Het gaat om een dood konijn, dat hoort gewoon bij het voederprogramma.

"Veel bezoekers willen graag het voederen van de dieren zien en er is een verzorger bij die alles uitlegt. Op een makkelijke manier, speciaal voor kinderen van alle leeftijden."

Reactie Dierenrijk

De dieren krijgen juist geen levende prooi om te voorkomen dat dieren gaan spelen met de prooi, zoals jouw eigen kat met een gevangen muis. Soms weten de dieren niet eens hoe ze moeten jagen of hebben ze nog geen honger. Levende prooien zijn dus eigenlijk behoorlijk onhandig.

De dierentuin begrijpt de ophef wel een beetje: "Een konijn ziet er voor veel mensen wat zieliger uit dan een kip, maar konijn stond nu eenmaal op het menu van die dag." Volgens Dierenrijk zou het kunnen dat door de grote paasdrukte de mensen achterin de verzorger niet konden horen, die geeft altijd een beetje uitleg tijdens het voederen: "Er is ook een rol voor de ouders in dat geval, als zij heel erg benoemen hoe zielig ze het vinden, nemen de kinderen dat over."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl