NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 22 april

400 Ajax-fans mogen niet mee uit Vierhonderd Ajax-supporters mogen zondag niet mee naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Dat heeft Ajax samen met de gemeente Amsterdam, de politie en justitie besloten. Het gaat om de fans uit het vak waar er zondag tijdens de bekerfinale met vuurwerkbommen naar het veld is gegooid. De fans missen een spannende wedstrijd. Ajax kan zondag in Almelo landskampioen worden.

Brand in Haagse portiekwoning In Den Haag zijn bij een brand in een portiekwoning elf mensen gewond geraakt. Onder de gewonden zijn een brandweerman en drie kinderen. Alle elf gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens sommige bronnen sprongen de bewoners van het balkon op de derde woonlaag. Een hond zou gered zijn.

Dodental Sewol loopt op Het aantal slachtoffers dat is geborgen uit de gezonken Zuid-Koreaanse veerboot Sewol is opgelopen tot 104. Sinds duikers een manier hebben gevonden om het gezonken schip binnen te gaan loopt het officiële dodental snel op. Het zijn voornamelijk kinderen die met het schip ten onder zijn gegaan. Ze maakten een schoolreisje toen de boot door nog onbekende oorzaak kapseisde.

Vlucht Mali voor militairen Vandaag vertrekt weer een vlucht met Nederlandse militairen naar Mali. De Nederlanders gaan in Mali inlichtingen verzamelen en analyseren voor het militaire deel van de VN-missie. In de afgelopen maanden bouwden Nederlandse kwartiermakers in de stad Gao al een kamp. De komende weken vertrekken nog ruim 300 militairen naar Mali.

Eerst zonnig en bijna overal droog, maar in de loop van de dag buien, de zwaarste in het noorden. Het wordt 17 tot plaatselijk 20 graden. Ook de rest van de week wisselvallig maar toch warm.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl