NOS NieuwsAangepast

Puber kruipt in wielkast vliegtuig, landt 4000 km verder

mee

De jongen was van huis weggelopen en klom over een hek op het vliegveld van Californië. Hij kroop bij het wiel van een vliegtuig zonder dat hij wist waar dat naartoe ging. Door de extreme kou en een zuurstoftekort was hij het grootste gedeelte van de vlucht buiten bewustzijn.

Het vliegtuig landde op vliegveld Kahului op Hawaï. Daar zag een medewerker dat de jongen uit het toestel viel.

De jongen is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Hij is ondervraagd door de FBI. "Hij mag blij zijn dat hij nog leeft", zegt een woordvoerder. "Hij kan zich de reis niet eens meer herinneren."

Extreem koud

De jongen heeft geluk gehad. "De kans dat iemand dat op die hoogte overleeft, is ontzettend klein", zegt een luchtvaartdeskundige tegen KHON. "Zo'n vliegtuig vliegt hoger dan de Mount Everest. Het kan er 40 graden onder nul worden."

.

Vluchtelingen

Het gebeurt vaker dat verstekelingen in wielkasten kruipen. Vaak zijn het economische vluchtelingen die naar het Westen willen. Dat overleven ze vaak niet.

In 2010 overleed een 16-jarige jongen in een wielkast op een vlucht van North Carolina naar Boston. Een andere man viel in 2010 uit een vliegtuig uit Angola toen dat landde.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl