NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst Tweede Paasdag

Dodental scheepsramp Zuid-Korea loopt op Het dodental van de ramp met de Zuid-Koreaanse veerboot is opgelopen tot 64. Dat meldt de kustwacht. Er worden nog zo'n 240 passagiers -vooral scholieren- vermist. De kans op overlevenden is volgens de hulpdiensten heel klein. De veerboot zonk afgelopen woensdag. Aan boord waren veel scholieren die op een schoolreis waren. Zes bemanningsleden en de kapitein werden opgepakt na de scheepsramp. Ze worden aangeklaagd voor het niet beschermen van de passagiers.

Deel van Nationaal Park Hoge Veluwe verwoest Nationaal Park Hoge Veluwe is vandaag weer geopend. Gisteren was het park afgesloten voor bezoekers, omdat er een grote natuurbrand woedde. Vandaag blijft alleen de ingang bij Schaarsbergen nog dicht. Ruim 350 hectare hei en bos brandde gisteren af. Om 21.00 uur gisteren werd het sein brand meester gegeven, maar de brandweer heeft de hele nacht nog nageblust.

Peuter VS schiet broertje dood In de staat Utah in de VS is een jongetje van 2 omgekomen toen hij door zijn 3-jarige zusje werd beschoten met een geweer. Het meisje schoot met een 22 kaliber geweer in de maag van haar broertje, hij overleed in het ziekenhuis. De vader had het geweer eerder gebruikt en in de kamer gezet. Het wapen was niet doorgeladen, maar had wel kogels in het magazijn. Het meisje zou het geweer zelf hebben doorgeladen. De politie gaat uit van een ongeluk, maar justitie moet nog bepalen of er een aanklacht komt.

Veilig Boston is klaar voor de marathon Duizend agenten in Boston moeten vandaag voorkomen dat terroristen opnieuw toeslaan tijdens The Boston Marathon. De 188e editie van het evenement wordt zwaar beveiligd. Vorig jaar ontploften er bij de finish twee tassen met explosieven. Er vielen drie doden en ruim tweehonderd gewonden. Vorige week werd de aanslag herdacht. Tegen één van de daders, Dzjochar Tsarnajev, is de doodstraf geëist. De andere dader, Tamerlan Tsarnajev, kwam om tijdens een klopjacht. Ook een politieagent kwam om.

Huldiging voor PEC Zwolle Gisteren werden ze al onthaald door duizenden supporters, vandaag gaan de selectie en staf van PEC Zwolle samen met hun supporters gewoon door met feesten. Gisteren versloeg PEC Ajax met 5-1 in de bekerfinale in de Kuip. Later vandaag is de officiële huldiging in de stad, maar eerst vaart de ploeg door de Zwolse grachten.

Joe Biden komt aan in Oekraïne De Amerikaanse vice-president Joe Biden komt vanmiddag aan in Oekraïne voor een tweedaags bezoek. Hij spreekt er met president Toertsjinov en premier Jatsenjoek. Ook ontmoet hij in Kiev leden van politieke partijen en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Biden praat onder meer met ze over manieren om de Oekraïense economie te versterken.

In het noordoosten raakt het al snel bewolkt en gaat het regenen. Op andere plekken eerst nog droog met wat zon, maar ook daar vallen straks buien. Er is ook een kleine kans op onweer en het wordt 17 tot 19 graden. Ook de rest van de week is het zacht met af en toe zon, maar ook kans op regen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl