NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 19 april

Grote brand in centrum Haarlem In het centrum van Haarlem woedt brand in een monumentaal pand in de Kleine Houtstraat. Het gaat om een woning boven een restaurant. Het gebouw heeft een markante trapgevel. De brand ontstond rond 7.45 uur vanochtend. De vlammen sloegen al snel uit het dak en boven de stad hing een grote rookpluim, die onder meer vanaf Schiphol te zien was. Inmiddels heeft de brandweer het vuur onder controle, maar de brand is nog niet uit.

Kapitein rampschip verdedigt zich De kapitein van het Zuid-Koreaanse rampschip zegt dat hij zijn passagiers voor hun eigen veiligheid zo lang mogelijk aan boord heeft gehouden. Het water was koud en er stond volgens kapitein Lee Joon-seok een sterke stroming. 270 van de bijna 500 passagiers van de verongelukte veerboot in Zuid-Korea worden nog vermist. Duikers hebben in de boot drie lichamen gezien, maar ze eruit krijgen is nog niet gelukt.

Linkedin voorbij grens 300 miljoen Linkedin groeit: het Amerikaanse sociale netwerk heeft nu meer dan 300 miljoen gebruikers in meer dan 200 landen. Een derde van de gebruikers is Amerikaans. Linkedin is nog niet het grootste sociale netwerk. Dat is Facebook, met meer dan 1,2 miljard gebruikers.

"Foute diplomaat niet vervolgd" Een Afghaanse diplomaat die slaande ruzie kreeg met een man in Zoetermeer wordt niet vervolgd. Heeft alles te maken met zijn diplomatieke onschendbaarheid. De diplomaat blokkeerde in december de parkeerplaats van de Lidl in Zoetermeer. In de zaak van de Afghaanse diplomaat waarschuwt Afghanistan nu Nederland om de zaak niet te hoog op te spelen, schrijft het AD.

Nederlandse Russen richten actiegroep op Zo'n twintig Nederlandse Russen richten vandaag een pro-Russische actiegroep op. Ze streven naar 'objectievere berichtgeving' over de rol van Rusland in Oekraïne. Verder willen ze nieuwsberichten gaan vertalen en evenementen organiseren.

Het is al flink zonnig in het noorden van het land. In het zuiden is er meer bewolking. Daar kan vandaag ook nog een buitje vallen. Temperatuur ligt tussen de 15 en 17 graden. Eerste paasdag wordt het nog iets warmer, maar wel wisselvalliger.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl