NOS NieuwsAangepast

"NL'er zette naaktfoto Amanda Todd online"

Een Nederlander wordt ervan verdacht dat hij een naaktfoto van Amanda Todd online heeft gezet. Amanda zou zelfmoord hebben gepleegd, omdat ze erg werd gepest met die foto. De Canadese politie bevestigt het verhaal.

Omroep Brabant en BN De Stem zeggen dat het gaat om een man van 35 die in januari werd aangehouden op een bungalowpark in Oisterwijk. Vooralsnog wil de Nederlandse justitie alleen bevestigen dat hij wordt verdacht van het maken van kinderporno en het chanteren van meisjes in de VS, Groot-Brittannië en Nederland. Tientallen meisjes zouden zijn slachtoffer zijn.

"Sla haar dan, ze heeft het verdiend"

In 2012 werd de zelfmoord van Amanda Todd wereldnieuws. Dat kwam doordat Amanda even daarvoor in een video liet zien hoe ze gepest werd. "Iemand schreeuwde; sla haar dan, ze heeft het verdiend", vertelt ze onder andere in die video.

.

Volgens Amanda begonnen de pesterijen op school en online nadat een vreemde haar had gevraagd haar borsten op de webcam te laten zien. Daarna werd een foto daarvan op een Facebook-pagina gezet, die verspreid was onder haar vrienden. Amanda veranderde meerdere keren van school, maar het pesten ging door tot haar dood.

Blij

Carol Todd, Amanda's moeder, is blij dat een verdachte is gepakt. "Dit is de dag waarop we hebben gewacht." Met tranen in haar ogen bedankte ze de Canadese politie.

Aan het einde van 2012 zei Amanda's moeder in een interview dat ze hoopte dat het filmpje andere kinderen zou helpen. Tegen de Vancouver Sun zei ze toen: "Ik ben een kind kwijt, maar ik weet dat ze wilde dat er door haar verhaal andere meiden gered kunnen worden."

"Het ging juist beter"

In het interview zei moeder Carol dat het in de laatste weken juist beter leek te gaan met haar dochter. "Ze was behandeld in het ziekenhuis en had therapie gekregen. Het leek er juist op dat haar leven wat normaler werd. Ze voelde zich zoals een normale tiener zich voelt, ze was trots op zichzelf en ging uit met vriendinnen."

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl