NOS NieuwsAangepast

Banksy + koevoet = geld

Goed bekeken, de actie van Dennis Stinchcombe. De Engelse clubeigenaar vond een 'Banksy' op een gebouw en haalde meteen zijn koevoet tevoorschijn om het kunstwerk te verwijderen. Hij zette hem binnen, zodat iedereen hem kon bekijken. Tegen betaling. Een paar uur later had hij een beter plan: het werk wordt waarschijnlijk geveild. De opbrengst houdt hij natuurlijk zelf.

.

Stinchcombe haalde het kunstwerk naar binnen om "vandalisme en schade te voorkomen", aldus het briefje dat hij achterliet. Wel mocht iedereen voor een kleine donatie binnen komen kijken.

.

Veiling

De clubeigenaar zit in de financiële problemen, en heeft ongeveer 145.000 euro nodig om de club open te houden. Daarom gaat Stinchcombe het kunstwerk waarschijnlijk verkopen op een veiling.

"Banksy kon een hele muur gebruiken, maar koos voor een houten plaat. Wij denken dat hij dat expres deed om ons aan geld te helpen", zegt een medewerker van de club.

Stinchcombe hoopt ongeveer 120.000 euro te krijgen voor het werk.

.

Gemeente

Het kunstwerk zat op een muur die waarschijnlijk van de gemeente is. Maar Stinchcombe is niet van plan de Banksy terug te geven: "de gemeente houdt niet van graffiti."

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl