NOS NieuwsAangepast

Veel mensen vast in gezonken schip Zuid-Korea

EPA

Voor de zuidwestkust van Zuid-Korea is een reddingsactie bezig bij een passagiersschip dat is gekapseisd en gezonken. Aan boord waren zo'n 470 mensen, voornamelijk scholieren en docenten die een schoolreis maakten.

Veel opvarenden zijn gered, maar volgens de kustwacht zijn nog zeker 290 mensen vermisten. Overlevenden zijn ervan overtuigd dat die nog vastzitten in het schip, of ze drijven in het water. Sommige mensen konden namelijk niet bij nooduitgangen komen doordat het schip te scheef lag.

RTR/NOS

Volgens AP zijn nu drie doden geteld.

"@AlastairGale: Fears of passengers stuck inside after ship sank. http://t.co/clxYdrYwxD" Nog steeds 100 mensen vermist. Veel onduidelijk. marieke de vries (@MariekeNOS) April 16, 2014

EPA

Het schip zou in 2 uur gekapseisd en gezonken zijn. "Het schip schudde en kapseisde, we botsten tegen elkaar op", zei Lim Hyung-min zei tegen de zender YTN. Samen met andere scholieren sprong hij met een reddingsvest aan in het water en zwom naar een reddingsboot. "Het water was zo koud. Ik dacht alleen maar dat ik wilde overleven."

AFP

Marineduikers zijn nu op zoek naar de vermiste passagiers.

AFP

De kustwacht kreeg een noodoproep van het schip, dat slagzij maakte. De oorzaak van de scheepsramp is nog onduidelijk, maar mogelijk is het in dichte mist op een rif gevaren.

AFP

Het schip kwam uit de havenstad Incheon, vlak bij Seoul, en was op weg naar het zuidelijke eiland Jeju. Het voer zo'n 20 kilometer uit de kust, dicht bij het eiland Jindo, toen het in de problemen kwam.

AFP

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl