NOS NieuwsAangepast

Google: je hebt 4 gelezen ongelezen e-mails

Het logo van Google - Flickr/Robert Scoble /CC 2.0 BY

Wat we eigenlijk al wisten, is nu nog eens door Google bevestigd. Persbureau Reuters meldt dat de internetgigant de algemene voorwaarden heeft aangepast. Vanaf nu staat er dat Google je e-mails leest. Dat doet het bedrijf met speciale software om te kijken welke advertenties wel eens handig zouden kunnen zijn voor je.

De aanpassing van Google's algemene voorwaarden - Google

Google ligt al veel langer onder vuur door hun voorwaarden. Gebruikers in de VS beschuldigen het bedrijf ervan dat het hun privacy schendt om stiekem een database aan te maken met profielen van mensen, zodat ze gerichter kunnen adverteren. Google zegt zelf dat het analyseren gebeurt om het mailen soepeler te laten verlopen.

Simpel

Vorige maand nog, oordeelde een rechter in de VS dat er geen class action lawsuit tegen Google komt. Als die er was gekomen, betekende dat dat een grote groep mensen Google zou aanklagen.

Tegen techwebsite The Next Web zei een woordvoerder van Google dat de algemene voorwaarden zijn aangepast, om dingen duidelijker te maken voor gebruikers. "We willen dat onze voorwaarden simpel en behapbaar zijn voor onze gebruikers. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat mensen beter zien wat we doen. We doen de aanpassingen, op basis van feedback die we de laatste maanden hebben gekregen."

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl