NOS NieuwsAangepast

Top 10 waarom Colbert Letterman vervangt

.

Stephen Colbert volgt David Letterman op als die volgend jaar stopt met de Late Show. Dat heeft omroep CBS bekendgemaakt. Colbert maakt nu het satirische 'The Colbert Report' op Comedy Central. Geheel in stijl met de Late Show maken we een top 10 met redenen waarom Colbert de juiste opvolger is.

10. Hij is jong

Nouja, als Colbert de Late Show overneemt is hij al 50 jaar oud. Wel behoort Colbert tot een nieuwe generatie van presentatoren van de late night programma's. Jimmy Fallon nam dit jaar het stokje over van Jay Leno op NBC en op ABC weet Jimmy Kimmel een jonger publiek te trekken. CBS mikt waarschijnlijk op de jonge kijkers die Colbert nu trekt op Comedy Central en hoopt dat zij ook de overstap zullen maken.

9. Hij werkt al voor CBS

Comedy Central, waar Colbert nu voor werkt, is van Viacom. Dat bedrijf heeft ook een meerderheidsbelang in CBS. Daarom zal de overstap van Colbert en een groot deel van zijn oude team waarschijnlijk soepel verlopen.

8. Hij is grappig

.

7. Tijd voor de andere Colbert

'The Colbert Report' begon ooit als een parodie op de recht-conservatieve talkshows op Fox News, met name die van de immens populaire Bill O'Reilly. Stephen Colbert speelt het typetje van verontwaardigde rechtse ultra-patriot zo overtuigend, dat zijn gasten vaak vergeten dat het een typetje is. Een nieuwe show op een andere zender is de kans voor Colbert om iets anders te doen.

6. Hij is grappig

.

5. Hij is niet Jon Stewart

Want die presenteert de Daily Show al te lang om zo'n overstap nog te maken. Dat heeft hij zelf woensdag gezegd in een interview waarin hij Colbert al tipte als de ideale opvolger van Letterman.

4. Nee echt, hij is heel grappig

.

3. Kijk dan.

.

2. Ja en deze is nog leuker

.

1. Hadden we al gezegd dat hij heel grappig is?

.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl