Welke muziek werkt op het werk?

"Adele maakt de lekkerste hits om je werkdag mee door te komen", blijkt uit onderzoek van Spotify en muziekonderzoekster Anneli Haake. Zij onderzochten hoe muziek op de werkvloer kan bijdragen aan gemotiveerde werknemers en een betere sfeer op kantoor.

De onderzoekers lieten werknemers van verschillende bedrijven een poll invullen. Aan de hand van die antwoorden stelden ze de meest ultieme afspeellijst op om werknemers door de dag heen te slepen. En die Top 10 ziet er zo uit:

No We Can't Stop.... No.

Volgens het onderzoek heeft muziek op de werkvloer veel meer effect dan je nu waarschijnlijk denkt. Wil je bijvoorbeeld het geluid van je rumoerige collega's een beetje dempen, zet dan "Do I Wanna Know" van de Arctic Monkeys op. Wedden dat ze binnen no-time stil zijn? Heb je juist een beetje meer motivatie nodig, dan kun je het beste "We Can't Stop" van Miley Cyrus over de werkvloer laten galmen. De titel zegt het al...

Er is volgens Haake ook niks mis met een dansje op zijn tijd: "Beloon jezelf met je favoriete track voor drie minuten nadat je hard hebt gewerkt. Kom uit je stoel en doe een dansje om je bloed weer goed te laten doorstromen." En op welk nummer kun je dat nou beter doen dan "Get Lucky" van Daft Punk en Pharrell?

Wat luistert de redactie?

Wij maakten een rondje over onze redactie en vroegen onze collega's over hun favoriete nummers tijdens het werk. Bij de collega's van de radio zijn "Jubel" van Klingande en "Deadline" van Chef'Special vooral populair, terwijl de collega's bij televisie hun werkdag doorkomen met "Formidable" van Stromae en "Tonight" van kersvers 3FM Serious Talent Jett Rebel.

Wat luister jij?

Wij zijn benieuwd: welke muziek sleept jou door de werkdag heen? Laat het ons weten op Facebook.

Door: Jeroen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl