NOS NieuwsAangepast

Confronterend: hardrijders op hun eigen begrafenis

Beeld: YouTube / Go For Zero

Een confronterend filmpje voor Belgische snelheidsduivels. Het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) nodigde zes mensen uit, op hun eigen begrafenis.

De zes zijn uitgenodigd door hun vrienden of familie en zijn zogenaamd omgekomen bij een verkeersongeval als gevolg van te hard rijden. Tijdens de begrafenis worden ze geconfronteerd met het verdriet van hun naasten en wordt ze gevraagd nooit meer te snel te rijden.

Verkeersdoden

Het filmpje is de start van de campagne hijistesnelgegaan.be. Het is de bedoeling dat mensen de video doorsturen naar snelheidsduivels in hun familie of vriendenkring. Het BIVV hoopt dat het aantal verkeersdoden door te snel rijden hierdoor minder wordt. "Het filmpje kan hard aankomen, maar snelheid is een van de belangrijkste doodsoorzaken in het verkeer. De effecten van die ongevallen zijn vaak verwoestend, ook voor de omgeving van de slachtoffers en dat wordt te weinig in beeld gebracht", vertelt Karin Genoe van het BIVV.

Een van de personen uit het filmpje is Kim van Hout (27). "Voor sommige mensen is dit de realiteit. Dit wil je nooit meemaken", zegt Kim tegen Het Nieuwsblad. Voor haar was de campagne dus een eyeopener, maar nu de rest nog.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl