NOS NieuwsAangepast

Noord-Korea aapt NASA na met NADA

Twee mogelijkheden: of Noord-Korea doet plotseling aan 1 april-grappen of Noord-Korea aapt duidelijk de Amerikaanse ruimte-organisatie NASA na. En dat doen ze met NADA.

Gisteren onthulde Noord-Korea via persbureau Korean Central News Agency (KCNA) het logo van het National Aerospace Development Administration (NADA). Het moet Korea's ideaal voor "vreedzame ruimte-ontwikkeling" symboliseren.

Alles voor Korea

KCNA legt het logo uit:

"In het onderste deel van het blauwe embleem staat in wit gekleurde letters "Kukgaujugaebalkuk" (National Aerospace Development Administration in het Koreaans) en in het bovenste gedeelte in lichtblauwe letters "DPRK" (Democratic People's Republic of Korea) met de Grote Beer erboven."

"Twee lichtblauw gekleurde ringen die elkaar kruisen, symboliseren de loopbaan van satellieten. De Grote Beer staat voor de wil van de ruimtewetenschappers van de DPRK die het Korea van Kim Il Sung en Kim Jong Il (Kim Jung Uns opa respectievelijk vader) ophemelen als ruimtekracht. "

In de uitleg van Korea ontbreekt wel één ding: de gelijkenis met het logo van de NASA (National Aeronautics and Space Administration).

What's in a name

Het logo is onthuld om de eerste verjaardag van de NADA te vieren. The Guardian merkt op dat de gekozen naam toepasselijk is, omdat Noord-Korea's enige satelliet geen informatie terugstuurt naar de aarde. Waarschijnlijk door een storing, denken wetenschappers.

Hoewel KCNA tot vier keer toe benadrukt dat alles ruimte-ontwikkeling vreedzaam is, geloven de VS en Japan daar weinig van. Noord-Korea zou ook stiekem lange afstands- en nucleaire wapens kunnen ontwikkelen. Daar zegt het persbericht niets over.

Door: Alwin

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl