NOS NieuwsAangepast

Meisje van 9 in ziekenhuis door neknominate

Het is het jongste slachtoffer van NekNominate tot nu toe: een meisje van 9 uit het Engelse Leadgate. Rhiannon Scully werd gisteren in het ziekenhuis opgenomen nadat ze had meegedaan aan het drankspel NekNominate. Eerder vielen er dodelijke slachtoffers bij dit online drankspel maar Rhiannon en haar ouders zijn er met een goede portie schrik vanaf gekomen.

FLICKR / ARTHUR CARANTA / CC 2.0 BY-SA

Rhiannon dronk een mix van wodka en whisky. Ondertussen werd ze aangemoedigd door haar vrienden die het spel op Facebook hadden gezien. Haar moeder kwam haar tegen toen ze over straat slingerde op haar elektrische step, zo vertelt ze aan de Daily Mail.

"Toen ik haar zag was ik woedend en overstuur. Maar ook bang omdat ik op dat moment nog niet wist hoe het zou aflopen", aldus de moeder van Rhiannon. "Ik zag haar in haar schooluniform met twee vriendjes. Toen ik op haar af rende, viel ze voorover en wist ze niet waar ze was."

25 cl

Eenmaal in het ziekenhuis werd haar maag leeggepompt en werd ze aan het infuus gelegd. De dokter berekende dat Rhiannon zo'n 25 centiliter aan drank binnen heeft gekregen. Dat zou een mix van wodka, whisky en sinaasappelsap zijn geweest.

De vrienden filmden Rhiannon wel tijdens haar nominatie maar verwijderden het filmpje kort daarna. De drank kwam uit de kast van de ouders van een van Rhiannon's vriendjes, die van niets wisten.

NekNominate is een drankspel waarbij mensen video's op social media plaatsen waarin ze in een teug een glas drank leegdrinken. Vervolgens dagen ze een vriend uit om minimaal hetzelfde te doen.

Dodelijke hype

Eerder meldden we al dat twee Ierse en twee Engelse jongens zich dood dronken tijdens het spel. In Engeland staat de teller inmiddels op drie overleden jongeren. In Nederland lijkt de rage, als die er bij ons ooit was, inmiddels voorbij.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl