"Weg met te dikke paspoppen"

Het Engelse warenhuis Debenhams maakt sinds een tijdje gebruik van paspoppen met een maatje meer. En dat leidt tot gemengde reacties. Waar de gemiddelde paspop in Engeland maatje 36 of 38 heeft, zijn de mannequins van Debenhams naar maat 44 gegroeid.

In eerste instantie leek het vooral goed nieuws voor het zelfvertrouwen van de Engelse vrouw, die inmiddels gemiddeld maat 44 heeft. Het is zelfs zo dat 75 procent van de Britse volwassenen overgewicht heeft. Daarom is er nu kritiek.

Debenhams to use size 16 mannequin to reflect size of many customers http://t.co/d8KkLqDK9A pic.twitter.com/el2TG0sPbd" well done @Debenhams :) Kevin Tanner (@kevtan1066) November 6, 2013

Terug naar een gezond gewicht

De Engelse Gezondheidsraad maakt zich zorgen over de zet van het warenhuis. Volgens hen is het een bewijs dat overgewicht normaal is geworden. Terwijl zij juist willen dat het Engelse volk zich terugknokt naar een gezond gewicht.

"Overgewicht is een ziekte die in onze maatschappij heerst. Het leidt samen met obesitas tot slechte gezondheid en in veel gevallen zelfs tot de dood", zegt Dame Sally Davies, het hoofd van de Gezondheidsraad.

De raad pleit overigens niet voor de volledige afschaffing van stevigere poppen. "Er is juist een hele reeks aan maten nodig. Op die manier wordt maat 44 niet de norm, zoals nu."

De gemiddelde Engelse vrouw is trouwens forser dan de Nederlandse. Bij ons is maat 42 het gemiddelde.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl