NOS NieuwsAangepast

"Pas op, anders snij ik je vingers af"

Merab Jordania (l) en Joost de Wit (r) } ANP (bewerking NOS op 3)

Nee, deze kop slaat niet op een gemiddeld dreigementje in de onderwereld waarbij het gaat om een betaling van een kilo of wat cocaïne. Dit zouden de woorden zijn van de steenrijke oud-eigenaar van voetbalclub Vitesse aan het adres van de algemeen directeur van de club.

En een stadionverbod van drie jaar. Nee, het gaat niet om een hooligan die het veld op rent en een speler tackelt. Ook dit slaat op de oud-eigenaar van Vitesse. Natuurlijk als antwoord op de dreigementen, want Vitesse kon het niet waarderen.

Wie?

Het gaat dus over de steenrijke Georgiër Merab Jordania, die een paar jaar aan het roer stond van de Arnhemse club. Het slachtoffer heet Joost de Wit. De Wit heeft vier weken geleden aangifte gedaan en krijgt sindsdien politiebewaking.

Volgens NOS-verslaggever Richard van der Made zijn de bedreigingen aan het adres van De Wit niet mals. "Er zouden dingen geroepen zijn door Jordania richting De Wit als: pas op, anders snij ik je vingers af. De Wit schijnt behoorlijk bang te zijn, hij heeft ook een gezin."

Why?

Waarom een Georgiër een algemeen directeur van een voetbalclub dreigt met middeleeuwse represailles? Jordania houdt De Wit verantwoordelijk voor zijn vertrek bij Vitesse. Jordania stapte in augustus 2010 binnen bij Vitesse, maar verkocht zijn aandelen in oktober vorig jaar aan de Russische miljardair Alexander Tsjigirinski. De Georgische zakenman bleef wel de wedstrijden van zijn favoriete Nederlandse voetbalclub bezoeken. Dat mag nu dus niet meer.

Volgens Van der Made is ook het trainingscomplex op Papendal verboden terrein. "Het verleden van Jordania spreekt niet in zijn voordeel. Hij is regelmatig in opspraak geweest. Zo zou hij betrokken zijn geweest bij wapenhandel en hij zou bij transfers met pistolen hebben gewapperd."

Door: Emil

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl