NOS NieuwsAangepast

Debat Hawaii over undercoverseks

Mogen undercover agenten seks hebben met prostituees? Daarover gaat het op Hawaii. Er is een wet waarin staat dit mag, maar een aantal ambtenaren wil van die wet af want 'penetratie zou niet horen bij een undercoveroperatie om prostituees op te pakken'.

Undercoveragenten mogen op Hawaii namelijk seks hebben met prostituees als dat nodig is voor een onderzoek. De agenten zeggen de wet "nuttig" te vinden. Vooral tijdens undercoveroperaties kan het volgens de lokale politie nodig zijn om seks te hebben met prostituees. Ze hebben daarom gelobbyd om de wet te behouden.

Critici vinden de maatregel achterhaald. "Dit berokkent voor sekswerkers, die vaak gedwongen aan de slag zijn, alleen maar meer schade.", zegt Melissa Farley van een onderzoeksbureau over prostitutie. Volgens haar houdt de politie prostitutie op deze manier juist in stand, in plaats van het aan te pakken. "Bovendien is het risico op misbruik door agenten erg groot", zegt Farley.

Ook op Hawaii zelf moeten de mensen niks hebben van de wet:

Hoe vaak het trouwens ook echt voorkomt dat undercoveragenten seks hebben met protituees, dat is niet bekend. Hawaii is de laatste tijd druk bezig om de prostitutie op het eiland aan te pakken, dit is een van de maatregelen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl