NOS NieuwsAangepast

Paralympische skiester haalt biologische moeder naar Sotsji

Voor een Amerikaanse skiester, die meedoet aan de Paralympische Spelen in Sotsji, is een droom uitgekomen: haar biologische Russische moeder was erbij. Tatyana McFadden werd 24 jaar geleden in Rusland geboren, kwam terecht in een weeshuis en werd later geadopteerd door een Amerikaans stel.

Deze foto zette ze gisteren op Instagram:

"Dreamed of this moment"

Zowel haar biologische moeder als haar Amerikaanse moeder staat op de foto.

McFadden werd gisteren vijfde op de 12 kilometer crosscountry skiën, met de beste persoonlijke tijd in haar carrière. "Ik was ontzettend nerveus omdat ik nog maar een jaar ski", zei ze na afloop. "Ik moest echt skiën met m'n hart vandaag. Dat m'n familie erbij was heeft me echt geholpen."

Open ruggetje

McFadden werd geboren met een open ruggetje en haar levensverwachting was niet hoog. De eerste zes jaar van haar leven liep ze op haar handen - en nu is ze een succesvolle cross-country-skieër. Eerder wist ze met rolstoelracen al tien medailles in de wacht te slepen.

Met het prijzengeld spoorde ze haar biologische moeder op en haalde haar naar Sotsji. In 2010 won ze een gouden medaille voor de New York City Marathon, die ze gaf aan het weeshuis in Sint Petersburg. "Zo kon ik ze bedanken dat ze me zo lang mogelijk in leven hebben gehouden en ik kon ze laten zien hoe sterk ik ben geworden."

McFadden denkt dat de sport haar leven gered heeft. Haar adoptiemoeder stimuleerde haar om te gaan zwemmen, gymmen en rolstoelbasketballen, om haar gezond te houden. Nu is ze een van de succesvolste sporters in de VS.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl